Ρουντολφ, το ελαφακι – Karaoke

Ρούντολφ, το Ελαφάκι - Δωρεάν mp3

Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, Η.Π.Α.

Το τραγούδι “Ρούντολφ, το ελαφάκι” γράφτηκε το 1939 από τον Johnny Marks και βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία Rudolph the Red-Nosed Reindeer.

Πρόκειται για το δεύτερο σε πωλήσεις χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών.

Περιεχομενα

Βίντεο Karaoke με Στίχους

Στίχοι
(απόδοση στα ελληνικά: Μάρθα Λογοθέτου)

1. Ρούντολφ το ελαφάκι
με καρδούλα ταπεινή
σαν πέφτει το βραδάκι
έχει μύτη φωτεινή.

2. Οι φίλοι του λαμπιόνι
τον φωνάζουν και γελούν
τη μύτη του στο χιόνι
κρύβει, όταν του μιλούν.

3. Όμως μια πρωτοχρονιά
είπε ο Άϊ Βασίλης
“Ρούντολφ, είσαι εσύ σοφός
έχεις μέσα σου το φως”.

4. Τα ελάφια στο κοπάδι
χαμηλώσανε τ’ αυτιά
τώρα απαλή σαν χαδι
είναι όλων η ματιά.

5. Από τότε και κάθε καινούρια χρονιά
του έλκηθρου πρώτος τραβά τα σκοινιά…
Ο Ρούντολφ οδηγεί
τον Άϊ Βασίλη στη γη!

Αρχέιο ήχου MP3 για Προσωπική Χρήση

Για να κατεβάσετε δωρεάν το δικό σας ορχηστρικό mp3 αυτού του τραγουδιού,
κάντε δεξί κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποθήκευση συνδέσμου ως ..”

“Ρούντολφ, το ελαφάκι” (instrumental, 2:30 – 4/4 – 155 bpm)

Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια & Κάλαντα για Karaoke 1

Αυτή η συλλογή με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ελληνικά κάλαντα Χριστουγέννων θα σας βάλει στο κλίμα των γιορτών όπου κι αν είστε, στο σπίτι, στο σχολείο ή στο δρόμο για τις διακοπές σας!

Singing Bell on Apple Music
Singing Bell on Spotify

Παρτιτούρα με συγχορδίες σε Ντο

Για να αποθηκεύσετε δωρεάν την παρτιτούρα του “Ρούντολφ, το ελαφάκι” κάντε δεξί κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο, (ή πατήστε παρατεταμένα για κινητά ή τάμπλετ) στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποθήκευση συνδέσμου ως ..”

Ρούντολφ το ελαφάκι Παρτιτούρα σε Ντο

Παρτιτούρα με Συγχορδίες σε Σολ

Για να αποθηκεύσετε δωρεάν την παρτιτούρα του “Ρούντολφ, το ελαφάκι” κάντε δεξί κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο, (ή πατήστε παρατεταμένα για κινητά ή τάμπλετ) στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποθήκευση συνδέσμου ως ..”

Ρούντολφ το ελαφάκι Παρτιτούρα σε Σολ

PDF για Εκτύπωση με Παρτιτούρα και Στίχους

Για να κατεβάσετε ένα αρχείο PDF αυτού του τραγουδιού έτοιμο για εκτύπωση για χρήση σε μουσικές δραστηριότητες, το οποίο περιλαμβάνει παρτιτούρα, στίχους και μια σελίδα χρωματισμού για παιδιά, κάντε δεξί κλικ (ή πατήστε παρατεταμένα σε φορητές συσκευές) στον παρακάτω σύνδεσμο και επιλέξτε “Αποθήκευση συνδέσμου ως…”.

“Ρούντολφ, το ελαφάκι” free PDF download – Singing Bell

Ιδέες Διδασκαλίας

Μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αφού μάθετε το τραγούδι: Σε αντιστοιχία με τη φωτεινή μύτη του Ρούντολφ, αυτή τη φορά ένας ήχος είναι αυτός που θα οδηγεί το έλκηθρο.

Δώστε σε ένα παιδί ένα τρίγωνο ή ένα ζευγάρι κουδουνάκα (είναι όργανα με διαπεραστικό ήχο που διακρίνεται εύκολα ανάμεσα σε άλλους). Το παιδί αυτό θα έχει τον ρόλο του Ρούντολφ στο παιχνίδι.

Δύο-τρία άλλα παιδιά, με τα μάτια καλυμένα με ένα μαντήλι, θα είναι το έλκηθρο και θα ακολουθούν τον οδηγό -τον Ρούντολφ – ακολουθώντας τον ήχο του μουσικού οργάνου, τον ήχο που στην ιστορία φωτίζει και δείχνει το δρόμο.

Εναλλακτικά, αν θέλετε να κάνετε το παιχνίδι πιο δύσκολο, μπορείτε να δώσετε κάποια διαφορετικά όργανα και στα παιδιά που αναπαριστούν το έλκηθρο και ακολουθούν τον Ρούντολφ, και αυτά να προσπαθούν να διακρίνουν τον ήχο και να τον ακολουθούν χωρίς να μπερδευτούν από αυτό που παίζουν.

Ιστορία του Τραγουδιού

Ο Ρούντολφ είναι μια φανταστική φιγούρα ενός αρσενικού μικρού τάρανδου με λαμπερή κόκκινη μύτη, γνωστό ως το “ένατο ελαφάκι του Αη-Βασίλη”. Στις εικονογραφήσεις οδηγεί το έλκυθρο, φωτίζοντας με τη μύτη του το χειμωνιάτικο μονοπάτι. Ο Ρούντολφ εμφανίστηκε το 1939 στο ομόνυμο βιβλίο του Robert L. May και στη συνέχεια προσαρμόστηκε σε τραγούδι, τηλεοπτική σειρά και κινηματογραφική ταινία. Πολύ σύντομα η μορφή και η ιστορία του Ρούντολφ καθιερώθηκε σε πολλές χώρες – τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα- ως φιγούρα των Χριστουγέννων.

Η ιστορία αφηγείται τις εμπειρίες του Ρούντολφ, τον οποίο, εξαιτίας της ιδιαίτερα κόκκινης μύτης, κοροϊδεύουν οι υπόλοιποι τάρανδοι του Αη-Βασίλη. Όταν, όμως, ο τελευταίος του ζητά να οδηγήσει το έλκυθρο το βράδυ και να φωτίσει το δρόμο με τη μύτη του και τα καταφέρνει μια χαρά, τότε οι υπόλοιποι τον αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Ψηφίστε!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 vote(s), average: 5.00 out of 5)
Loading...
Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια

Τα 12 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια για karaoke

Άλλα κάλαντα στα ελληνικά:

Σελίδες σε άλλες γλώσσες

Leave a Reply